Terroir
Terroir: lokale producten op je kaart
Vandaag de dag nemen consumenten geen genoegen meer met het proeven van een gerecht: ze willen begrijpen wat ze eten. Waar komen de producten vandaan? Wat zijn de ingrediënten? Deze behoefte aan transparantie is een kans om u te onderscheiden!
Door lokale, natuurlijke en seizoensgebonden producten te waarderen, toont u een sterk engagement voor kwaliteit, terwijl u voldoet aan de groeiende verwachtingen van uw gasten. Maak het verschil door Belgische streekproducten op uw menu te zetten, samen te werken met ambachtelijke producenten en authentieke, milieuvriendelijke smaken te benadrukken.

Terroir brochure
Speel in op de terroirtrend met natuurlijke producten die afkomstig zijn van artisanale spelers, zoals Mechelse koekoek, forel, asperges en lokaal lam. Natuurlijk hebben we in deze brochure ook aandacht voor de moeilijkheidsgraad van de recepten.

Terroir kalendar
Terroirproducten doe je het meeste eer aan als je ze gebruikt in het juiste seizoen. Hieronder vind je een handig overzicht van alle terroir producten en de periodes wanneer ze op hun best zijn.
Terroir recepten
-
Lamkotelet met wortel, tuinbonen, erwt en een lamsbordelaise -
Everzwijn, spek, witloof, een aardappelmousseline en een wildsaus -
Pladijs met garnaal, romanesco en bloemkool en een jus van waterkers -
Vlaswijting met broccoli, pompoen en een sabayon van peper -
Gebakken zalm met pomme cocotte en een jus vermouth met citrus fresh -
Witloof met walnoot en bieslook en een vinaigrette van prei en dragon -
Stoofpotje van asperges met spinazie, gepocheerd ei en dragon -
Mechelse Koekoek met wintergroenten en een jus fumé
Word lid van UFS!
- Receptinspiratie en praktische tips van onze UFS Chefs
- Ontvang gratis samples van onze nieuwste producten
- Spaar via jouw aankopen op de webshop voor gratis cadeaus