Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • asperges, wit 20.0 st

Eieren

  • eieren 10.0 st
  • dragonazijn

Garnituur

  • brioche brood 10.0 st
  • geklaarde boter
  • bladspinazie 500.0 g
  • peper en zout
  • beenham, in plakken 400.0 g

Saus

Opmaak

  • groene kruiden (verse) 20.0 g

Dit is onze versie van de wereld beroemde ‘Eggs Benedict’ die tijdens het ontbijt en de brunch geserveerd worden. Onze versie past ook nog eens in de lunch en het diner!

...

Bereiding

  1. Asperges

    • Schil de asperges. 
    • Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen. 
    • Snijd de asperges en verwarm ze in het kookvocht.
  2. Eieren

    • Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn.
  3. Garnituur

    • Steek de plakken briochebrood uit met een ronde steker. 
    • Rooster of bak het brood in de pan met wat boter bruin. 
    • Was de spinazie en stoof deze kort met watboter en breng op smaak. 
    • Snijd de ham in dunne plakken.
  4. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon. 
    • Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  5. Opmaak

    • Verdeel de brioche over de borden en bouw deze op met de spinazie, asperges, ham en daarop het gepocheerde ei. 
    • Maak de Benedict eieren af met de Hollandaise en de kruiden.
    TIP: Pocheer de eitjes(in de schaal) in een warmwaterbad op 62°C gedurende een uur, zo kan je altijd het perfect gepocheerd eitje voorzien.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu