Menu

Ingrediënten

+

Court bouillon

Crème van rode bieten

  • sap van roze pompelmoes 160 g
  • sushi-azijn 20 g
  • jus van rode bieten 110 g
  • agar agar
  • sojasaus 5 g

Crème van avocado

  • avocado 2.35 st
  • sesamolie
  • zout
  • peper

Zoetzuur gemarineerde pompoen en rammenas

  • dragon
  • peterseliestengels
  • korianderbolletjes
  • water 10 l
  • azijn 3 el
  • suiker 1 kg
  • verse butternut 1 st
  • rammenas 1 st

Crumble van gepofte granen

  • zeebes
  • boekweit
  • bulgur nevo gekookt
  • quinoa

...

Bereiding

  1. Court bouillon

    • Zet water op met een bouquet marmite van selder, ui, wortel, tijm en laurier, de visfumet, visbouillon en knoflookpuree en laat 15 minuten koken.
    • Voeg de Noordzeekrab toe en breng de pan terug aan de kook.
    • Gaar de krabben 1 minuut per 100 gram.
    • Neem de pan van het vuur.
    • Laat afkoelen.
    • Haal het krabvlees uit en vermeng het met mayonaise.
    • Breng op smaak met cayennepeper en limoenzeste.
  2. Crème van rode bieten

    • Meng het pompelmoessap met de bietenjus, sushiazijn, sojasaus en agar. Breng aan de kook.
    • Giet uit op een bakplaat.
    • Laat 12 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
    • Blender tot een gladde massa.
  3. Crème van avocado

    • Blender de avocado’s en de sesamolie samen tot een gladde consistentie.
    • Kruid af met peper, zout en limoensap.
  4. Zoetzuur gemarineerde pompoen en rammenas

    • Snij de pompoen en de rammenas in de gewenste vorm.
    • Kook het water op met de suiker, de azijn en de kruiden.
    • Giet het zoetzuur op de groente en laat 24 uur marineren.
  5. Crumble van gepofte granen

    • Spoel de granen voor de crumble en droog vervolgens een nacht tussen twee doeken. Pof ze op 180 °C.
    • Kruid met peper en zout.
    • Week de zeebes een minuut in lauw water
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu