Menu
Punten

Ingrediënten

+

Zalm

Groenten & saus

Aardappelpuree


Een lekker en toch eenvoudig visgerecht met heel wat structuren en smaken. Laat je verrassen door de knapperige kruidenkorst, de smeuïge puree en de pittige saus met vermout. Een mond vol pleziertjes!  

...

Bereiding

  1. Zalm

    • Kruid de zalm met peper en zout.
    • Strijk de zalm in met een beetje Amora Mosterd Dijon, vermeng gehakte peterselie met paneermeel en strooi dit over de laag mosterd.
    • Plaats in een tot 200°C voorverwarmde oven en bak tot de zalm gaar is. 
  2. Groenten & saus

    • Verhit de vetstof en stoof de venkel en de sjalotten aan.
    • Bevochtig met de Noilly Prat en de witte wijn, voeg het blaadje laurier en de Knorr Primerba Tijm toe.
    • Laat voor de helft inkoken en voeg het water, Knorr Fonds de Cuisine Visfond en kookroom toe.
    • Laat het geheel inkoken tot er 2/3 overblijft en bind met de Knorr Fonds de Cuisine Blanke Roux tot de gewenste dikte.
    • Breng de saus op smaak met peper en zout en werk die op het laatste moment af met de sherryazijn.
  3. Aardappelpuree

    • Breng het water voor de puree aan de kook en roer er van het vuur de Knorr Gourmet Aardappelpuree onder.
    • Voeg kookroom, boter, kappertjes en de waterkers toe.
    • Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.  
    TIPS: 
    • Wist je dat waterkers een echt vitaminebommetje is? De groene groente zit vol ijzer, calcium en vitamines A en C, en is arm aan calorieën.
    • Je kunt de zalm in dit recept ook vervangen door een stukje witte vis.   

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu