Menu
Punten

Ingrediënten

+

Wortels in verschillende kleuren

Wortelpuree

Olie van wortelgroen

  • Wortels 200.0 g
  • zonnebloemolie 200.0 g

Gemalen geroosterde wortels

  • Wortels 500.0 g
  • bruine suiker 30.0 g
  • Wortels 250.0 g
  • zout

No Chicken Chunks met mole

Vegan Jogicrème

  • Hellmann’s Vegan Mayonnaise 300.0 g
  • Griekse yoghurt 50.0 g
  • Knorr Professional Instant Binder Korrels 20 kg

Gasten vinden hun voedingspatroon steeds belangrijker en willen veel bewuster eten. Door met meer groenten te koken, kun je je menu met meer opties uitbreiden en voeg je bovendien meer voedingsstoffen aan het gerecht toe. Je krijgt dus de kans om nieuwe klanten naar je zaak te trekken.

...

Bereiding

  1. Wortels in verschillende kleuren

    • Schil de wortels en maak ze schoon
    • Gebruik voor elk type wortel een aparte sous vide-zak
    • Doe ½ vanillestokje, 10 gr. kruidenpasta en 25 gr. boter in elke zak. 
    • Voeg de wortels en een scheutje water toe 
    • Sluit elke zak 100% vacuüm af en stoom ze gedurende ongeveer 40 minuten op 85 °C.
  2. Wortelpuree

    • Leg het loof van de wortels apart. 
    • Was en schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes. 
    • Leg de plakjes met boter, sinaasappelsap en bouillon in een vacuümzak. 
    • Sluit de zak 100% vacuüm af en stoom deze gedurende 60 minuten op 85 °C. 
    • Haal de wortelen uit de zak en pureer deze
  3. Olie van wortelgroen

    • Was het groen van de wortels en droog deze met een slacentrifuge 
    • Verwarm de olie tot circa 150 °C, laat het gezamenlijk afkoelen en laat het een nacht staan 
    • Passeer de olie en giet het geheel in een spuitflesje
  4. Gemalen geroosterde wortels

    • Meng de geraspte wortels met de gewassen groene delen van de wortels 
    • Voeg suiker en zout toe 
    • Rooster dit met een brander 
    • Droog het gedurende circa 20 minuten op 160 °C (zonder ventilator)
    • Meng of maal alles fijn
  5. No Chicken Chunks met mole

    • Marineer de NoChicken Chunks uit de vriezer met mole en hazelnootolie. 
    • Doe de ingrediënten in een zak of bakje en laat dit circa 4 uur rusten 
    • Uitnemen en bereiden als gebruikelijk
  6. Vegan Jogicrème

    • Vermeng alle ingrediënten goed
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu