Menu
Punten

Ingrediënten

+

Ile flottante

  • eiwit 500.0 g
  • griessuiker 250.0 g

Crème anglaise

  • karnemelk 1750.0 ml
  • room 750.0 ml
  • kaneelstok 5.0 st
  • steranijs 5.0 st
  • vanillestokjes 2.5 st
  • roze bessen 10.0 g
  • griessuiker 250.0 g
  • eigeel 250.0 g

Karamel met citroenthee

  • griessuiker 2500.0 g
  • water 750.0 ml
  • glucose 750.0 g
  • appelsap 1250.0 ml
  • Lipton Exclusive Selection Refreshing Lemon 5.0 zakje

Karameltuile

  • griessuiker 750.0 g
  • boter 250.0 g

Met deze île flottante zitten je gasten op wolkjes! Luchtig eiwitschuim met een kruidige vanillesaus geserveerd met een flinterdun en krakend karamelkoekje geparfurmeerd met een citroenthee. De perfecte afsluiter van je kerstdiner. 

...

Bereiding

  1. Ile flottante

    • Klop de eiwitten op met de suiker. 
    • Maak quenelles en gaar ze 8 minuten aan 85°C in een stoomoven. 
  2. Crème anglaise

    • Warm de melk, room, eigelen, suiker en kruiden al roerend op tot 84°C.
    • Zet het mengsel gedurende 24u in de koelkast zodat alle kruiden er mooi intrekken. 
    • Zeef de crème anglaise voor je ze serveert. 
  3. Karamel met citroenthee

    • Warm het appelsap op tot een temperatuur van 85°C.
    • Voeg een citroensmaak toe door de Lipton Exclusive Selection Refreshing Lemon theebuiltjes 3 minuten in het warme appelsap te leggen. 
    • Passeer het appelsap door een chinois.
    • Kook het water, de suiker en de glucose op 160°C en blus het mengsel met het geinfuseerde appelsap. 
  4. Karameltuile

    • Maak karamel en koel het mengsel snel af door de boter eraan toe te voegen. 
    • Strijk een dun laagje karamel tussen 2 vellen bakpapier.
    • Laat het afkoelen op kamertemperatuur. 
  5. Afwerking

    • Leg de quenelles van eiwitschuim in een diep bord en schenk de crème anglaise erbij.
    • Sprits de karamel over het geheel.
    • Werk af met de karameltuile. 
    TIP:Probeer de karamel ook met andere theesmaakjes. Of je kan bij de île flottante een salted caramel maken. 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu