Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bodem

  • boter 400.0 g
  • speculaas 800.0 g

Cheesecake

  • platte kaas 2.0 kg
  • Limeon 10.0 st
  • bloemsuiker 250.0 g
  • room 1.25 l

Gelei van aardbeien

  • aardbeienconfituur

Een no bake-cheesecake met een krokante bodem van speculaas, een vleugje limoen en een laag aardbeienconfituur. Romig en fris tegelijk, en vooral: onweerstaanbaar. Een cheesecake die nooit kan mislukken.

...

Bereiding

  1. Bodem

    • Smelt de boter op een zacht vuur zonder ze te laten bruisen of kleuren.
    • Doe de speculaas in een blender / blixer en maal tot fijne kruimels.
    • Giet de gesmolten boter erbij en mix een tweede keer.
    • Verdeel deze massa over de bodem van de gastrobak, strijk glad uit en plaats in de koeling tot de bodem hard is.
  2. Cheesecake

    • Vermeng de platte kaas met het limoensap, limoenrasp en de bloemsuiker.
    • Klop de room met de Textuur op tot een vaste massa, vermeng met het platte kaas mengsel tot een homogene massa.
    • Verdeel dit over de speculaasbodem en strijk het oppervlak glad.
    • Plaats afgedekt in de koeling en laat voor 3uur opstijven.
  3. Gelei van aardbeien

    • Smelt de aardbeienconfituur en mix deze fijn, verdeel deze over de opgesteven platte kaas taart en plaats nog even terug in de koeling.
    • Snijd de taart met een warm mes in gelijke delen en serveer.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu