Menu
Punten

Ingrediënten

+

Knolselderij

Gembergelei

  • gembersiroop 100.0 g
  • sinaasappelsap 250.0 ml
  • dragonazijn 50.0 ml
  • Gellangom 4.0 g

Molesaus

Kruidenmix voor molesaus

  • Kruidenmix Zwolsche Stoof (Jonnie Boer) 55.0 g
  • peper 5.0 g
  • cacaopoeder 35.0 g

Garnering

  • stijve klaverzuring 1.0 n/a
  • schorsenerenchips 100.0 g

...

Bereiding

  1. Knolselderij

     • Was de knolselderij goed schoon. 
     • Maak de groentebouillon en kook de knolselderij 1 uur in de bouillon.
     • Laat de knolselderij afkoelen in de bouillon. • Doe de boter in een koekenpan en laat het smelten.
     • Braad de knolselderij 1,5 uur in de oven op 170°C
     • Sprenkel regelmatig de gesmolten boter over de knolselderij.
     • Haal de knolselderij uit de oven en snijd deze in partjes.
  2. Gembergelei

     • Blancheer de gember en spoel deze af. 
     • Pureer de gember met het appelsap en de sushi-azijn. 
     • Roer de gellangom erdoor en breng het mengsel aan de kook.
     • Laat het kort koken en schenk het mengsel in een kom. 
     • Laat het afkoelen en meng het in de blender tot een gladde gelei.
  3. Molesaus

     • Verhit de olie en voeg de gember, chilivlokken en specerijen toe. 
     • Blus af met de PX sherry en voeg het water toe. 
     • Het juspoeder toe, breng aan de kook en bind het mengsel met de maizena.
     • Breng het zachtjes aan de kook en roer de chocolade erdoor.
  4. Kruidenmix voor molesaus

  5. Garnering

  6. Bereiding

     • Verdeel de knolselderij over de borden en versier deze met kleine tipjes gembergelei. 
     • Garneer het gerecht met de schorsenerenchips en klaverzuring en maak het af met de saus.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu