Menu
Punten

Ingrediënten

+

Roulade van koningskrab

  • koningskrab 500.0 g
  • Palingfilets, gerookte 50.0 g
  • guacamole 100.0 g
  • sjalot, versnipperd 2.5 st
  • wakamé 75.0 g
  • snuifje zout
  • peper
  • limoensap 12.5 ml
  • scheutje olijfolie

Gelei van appel

  • plantaardige gelatine 62.5 g
  • sinaasappelsap 1.25 l

Vinaigrette

Olie

  • dille, geblancheerd en afgekoeld in ijswater 500.0 g
  • druivenpitolie 250.0 ml

Afwerking

  • koriandercress 25.0 g
  • dille, gehakt 250.0 g

Een bordje vol heimwee naar de zee: gerookte paling, haringeitjes en koningskrab. De koriander, dille en limoen geven een frisse toets aan het gerecht.

...

Bereiding

  1. Roulade van koningskrab

    • Meng de guacamole, de sjalot, de wakame, het limoensap, een scheutje olijfolie en de gerookte paling met de kingcrab.
    • Maak een rolletje van het geheel.
  2. Gelei van appel

    • Kook het appelsap met de plantaardige gelatine.
    • Verspreid op een plateau.
    • Laat het geheel afkoelen.
    • Snijd er een rondje uit om op de kingcrab
      te leggen.
  3. Vinaigrette

    • Meng de Hellmann's Yoghurt Style Dressing, de Knorr Professional Intense Flavours Citrus Fresh, de gerookte haringeitjes en de dille-olie.
    • Serveer naast de roulade met kingcrab.
  4. Olie

    • Blancheer de dille.
    • Koel af in ijswater.
    • Mix de afgekoelde dille met de druivenpitolie.
  5. Afwerking

    • Werk af met wat koriandercress en dille.
    Voeg kaneel of steranijs toe aan het appelsap. Die specerijen geven je gelei een warme, zoetere smaak.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu