Menu
Punten

Ingrediënten

+

Marshmallow

Gepofte quinoa

  • quinoa 25.0 g
  • olie 25.0 ml
  • Kruidenmix Zwolsche Stoof (Jonnie Boer) 1.0 g

Het is een umamibom boordevol smaak. Een geweldig recept voor een ongebruikte rijpe tomaat die je eenvoudig omtovert voor talloze smaaksensaties en een upgrade geeft in of vanuit andere recepten. TIP: overweeg gefermenteerde tomaten te gebruiken, zodat je dit recept het hele jaar kunt maken.”

...

Bereiding

  1. Marshmallow

     • Week de gelatine in koud water. 
     • Ontvel de oranje tomaten in kokend water en snijd ze in vieren (bewaar de schillen en het water). 
     • Voeg Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke toe, meng het glad met de Knorr Professional Liquid Concentrate Groenten en 100 gr. water, zeef het mengsel, meet 250 gr. af en breng het op smaak met de kruiden. 
     • Verwarm een kleine hoeveelheid van de tomatenvloeistof om de geweekte gelatine in op te lossen, en klop dat door de rest van de tomatenvloeistof. 
     • Klop het mengsel met ijs aan de zijkant van de kom totdat het luchtig is en schuimt. 
     • Giet het mengsel over in een vorm of schaa
  2. Tomatenpoeder

     • Droog de schillen in ongeveer 1 uur in een oven op een lage temperatuur van 80°C (ventilator uit) of gebruik een voedseldroger totdat ze droog zijn, en vermaal ze vervolgens tot poeder.
  3. Gepofte quinoa

     • Gebruik het tomatenwater en kook daarin de witte quinoa volgens de instructies op de verpakking, en giet de quinoa af.
     • Bak de quinoa in olie in een pan met antiaanbaklaag goudbruin en knapperig, zeef het, voeg de kruiden toe, breng op smaak en laat het uitlekken op enkele vellen keukenpapier.
  4. Finishing

     • Garneer met een snufje tomatenpoeder en een portie knapperige quinoa.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu