Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereidingswijze

  • boter 250.0 g
  • sultana koekjes 120.0 st
  • boterhammen 80.0 st
  • karnemelk 2.0 l
  • Solo Professional Koken & Opkloppen 400.0 ml
  • gepasteuriseerd heel ei 700.0 g
  • nootmuskaat
  • kaneelpoeder
  • suiker 250.0 g

UK

...

Bereiding

  1. Bereidingswijze

    • Leg boterpapier in de gastronorm.
    • Snijd de korsten van het brood en smeer elke boterham in met een laagje boter aan één kant, snijd het brood in driehoeken.
      Leg een laag brood op de bodem van de gastronrom, met de beboterde kant naar boven. -Leg er dan een laag sultana koekjes overheen en strooi hier een beetje kaneel overheen.
    • Ga dan weer verder met een laagje brood, een laag sultana’s en een laagje kaneel, eindig met een laag brood en zet opzij.
    • Verwarm de melk en de Solo op een laag vuur, breng tot juist onder het kookpunt.
    • Mix de eieren met 100 g suiker tot deze licht van kleur zijn.
    • Voeg de warme melk en Solo toe en meng goed door elkaar.
    • Giet het mengsel over de broodlagen.
    • Vermeng de nootmuskaat en de resterende suiker en strooi over de laatste laag.
    • Laat 30 min. rusten.
    • Verwarm de oven voor op 180°C en bak de bread and butter pudding in 30-40 min. gaar. -De bovenkant moet goudbruin zijn.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu