Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kalfszwezerik pocheren

Saus

Opmaak

  • platte peterselie 50.0 g
  • vet spek 250.0 g

  Kalfszwezerik is de naam die aan de zwezerik van een kalf wordt gegeven voor culinaire bereidingen. Zwezerik: orgaan van het kalf bestaande uit een klier - de thymus - aan de voorzijde van de borst, voor de luchtpijp, en dat verdwijnt bij het volwassen worden.

...

Bereiding

  1. Kalfszwezerik pocheren

    Los de kippenbouillon op in water en zet opzij. Pocheer de zwezeriken, snijd ze in grote blokjes, en sauteer ze met de Parijse champignons in de boter .
  2. Saus

    Laat de kippenbouillon inkoken, voeg deSolo en de witte wijn toe en giet alles in de sauteerpan. Laat 30 min. sudderen alvorens op te dienen. Bind eventueel bij met wat Knorr Blanke Roux
  3. Opmaak

    Leg de kalfszwezeriken in een diep bord en leg de gebakken snee vetspek erop. Bestrooi het geheel met fijngehakte platte peterselie.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu