Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • Zalmforel 800.0 g
  • peper en zout
  • kristalsuiker
  • olijfolie
  • citroenzeste

Saus

Opmaak

  • Asperges sous vide 30.0 st
  • kruiden (citra leaves, duizendblad, ijskruid, shiso, bronze venkel) 20.0 g

Door de zalmforel op lage temperatuur te bereiden krijgt deze een prachtige structuur.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Marineer de zalmforelfilets met zout, peper en suiker en citrus zestes.
    • Snijd de zalmforel in mooie porties.
    • Schenk een beetje olijfolie in een passende ovenschaal en leg hierin de zalmforel.
    • Zet ze vervolgens geheel onder met de olijfolie.
    • Gaar de zalmforel gedurende 45 minuten op 45ºC in de oven.
  2. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus en voeg de kerriepuree toe.
    • Passeer de saus en giet het geheel in een siphon.
    • Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  3. Opmaak

    • Verdeel de zalm en de asperges over de borden.
    • Maak de asperges af met de kruiden en spuit de saus over het geheel.
    TIP: Vervang de zalm forel door een stukje gebakken kipfilet, de saus is zeker een perfecte match met een sappig stukje gevogelte.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu