Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Bereiding

  • kippendijenvlees, ontbeend 600.0 g
  • witte champignons, in schijfjes gesneden 125.0 g
  • water 2.0 l
  • takjes tijm 1.0 st
  • laurierblaadjes 2.0 st
  • peper en zout
  • eigeel 2.0 st
  • room 20.0 cl
  • jonge preistengels, in smalle rondjes 3.0 stengel(s)
  • wortelen 3.0 st
  • selderij 1.0 st
  • citroen 1.0 st
  • kervel

Pilafrijst


De Gentse waterzooi is een heerlijke Vlaamse klassieker. Yves Mattagne voegde er kippendij en pilafrijst aan toe voor een stoofpotje met een rijkelijke smaaksensatie!

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Bak de stukken kippendijen bruin in boter.
    • Doe de champignons bij en blus met water, voeg de Knorr Kippenbouillon toe, room, vervolgens de tijm, de laurierblaadjes, zout en peper toe. 
    • Dek af en kook gedurende 25 minuten. 
    • Verwijder na het koken de kip en de champignons. 
    • Meng de eierdooiers en de room in een aparte kom tot een glad mengsel. 
    • Meng dit mengsel met het kookvocht.
    • Voeg de stukken gevogelte en de champignons weer bij het mengsel. 
    • Voeg het citroensap toe en roer. 
    • Verwarm opnieuw op een laag vuur. 
    • Breng op smaak. 
    • Snijd de prei en de wortelen in julienne.
  2. Pilafrijst

    • Breng het water aan de kook en voeg de Knorr Professional Gevogeltefond toe. 
    • Fruit de gesnipperde ui aan in boter en voeg de Knorr Basmati rijst toe, laat deze meestoven tot ze glazig is 
    • Giet er de bouillon op 
    • Dek af en laat 15 min koken. 
    • Breng op smaak met peper en zout 
  3. Afwerking

    • Leg in een diep bord stukken gevogelte op een beetje rijst en overgiet met saus. 
    • Schik er enkele champignons bij en serveer met een julienne van prei en wortelen. 
    • Werk af met een plukje kervel.
     TIP: De groenten kun je aanstoven
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu