Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • kippendijenvlees, ontbeend 600.0 g
  • witte champignons, in schijfjes gesneden 125.0 g
  • water 2.0 l
  • takjes tijm 1.0 st
  • laurierblaadjes 2.0 st
  • peper en zout
  • eigeel 2.0 st
  • room 20.0 cl
  • jonge preistengels, in smalle rondjes 3.0 stengel(s)
  • wortelen 3.0 st
  • selderij 1.0 st
  • citroen 1.0 st
  • kervel

Pilafrijst


De Gentse waterzooi is een heerlijke Vlaamse klassieker. Yves Mattagne voegde er kippendij en pilafrijst aan toe voor een stoofpotje met een rijkelijke smaaksensatie!

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Bak de stukken kippendijen bruin in boter.
    • Doe de champignons bij en blus met water, voeg de Knorr Kippenbouillon toe, room, vervolgens de tijm, de laurierblaadjes, zout en peper toe. 
    • Dek af en kook gedurende 25 minuten. 
    • Verwijder na het koken de kip en de champignons. 
    • Meng de eierdooiers en de room in een aparte kom tot een glad mengsel. 
    • Meng dit mengsel met het kookvocht.
    • Voeg de stukken gevogelte en de champignons weer bij het mengsel. 
    • Voeg het citroensap toe en roer. 
    • Verwarm opnieuw op een laag vuur. 
    • Breng op smaak. 
    • Snijd de prei en de wortelen in julienne.
  2. Pilafrijst

    • Breng het water aan de kook en voeg de Knorr Professional Gevogeltefond toe. 
    • Fruit de gesnipperde ui aan in boter en voeg de Knorr Basmati rijst toe, laat deze meestoven tot ze glazig is 
    • Giet er de bouillon op 
    • Dek af en laat 15 min koken. 
    • Breng op smaak met peper en zout 
  3. Afwerking

    • Leg in een diep bord stukken gevogelte op een beetje rijst en overgiet met saus. 
    • Schik er enkele champignons bij en serveer met een julienne van prei en wortelen. 
    • Werk af met een plukje kervel.
     TIP: De groenten kun je aanstoven
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu