Menu
Punten

Ingrediënten

+

Rijst

  • sushirijst 600.0 g

Garituur

  • gegratineerde aubergine 3.0 st
  • Sojasaus 0.5 dl
  • Gemalen Peper
  • zonnebloemolie
  • eieren 10.0 st

Teriyaki

Dressage

  • zoetzure augurk, in sneetjes 200.0 g
  • lente-uitjes in ringen 100.0 g
  • sesamzaadjes 20.0 g
  • Shiso purper 20.0 g
  • Schichimi kruiden 1.0 g

Shiso is een Japanse plant die ook wel eens Japanse basilicum of Japanse netel wordt genoemd. Er bestaan twee varianten, de paarse en de groene shiso. De bladeren hebben iets weg van een brandnetelblad en bevatten een veelheid aan vitamines en mineralen.

...

Bereiding

  1. Rijst

    Kook de sushi rijst in 9 dl water beetgaar.Breng de gekookte sushirijst op smaak met wat sushi rijst azijn.
  2. Garituur

    Snijd de aubergine in batonettes, kruid ze met wat peper en bak ze bruin in wat olie. Voeg de sojasaus toe en gaar de aubergine rustig verder onder een deksel of in de oven.Kook de eieren, pel ze en halveer ze.
  3. Teriyaki

    Bak de vegetarische kipstukjes, bij voorkeur ontdooid, in wat olie bruin en voeg op het laatste moment de teriyaki saus toe.
  4. Dressage

    Schep de rijst in de kommen.Verdeel de aubergine samen met de komkommer, eieren en de vegetarische teriyaki over de bowls.Maak het geheel af met de bosuitjes, shiso, sesamzaad en wat togarashi.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu