Menu
Punten

Ingrediënten

+

Vlees

Stoofvleessaus

  • Piedboeuf, donker 1250.0 ml
  • laurierblaadjes 1.0 g
  • Tijm 1.0 g
  • peterseliestengels 70.0 g
  • Kruidnagels (pc) 4.0 st
  • sneden bruin brood 4.0 st

Afwerking


Deze klassieke vlaamse stoverij volgens de traditionele bereidingswijze is een voltreffer op je menukaart en wordt gesmaakt door jong en oud.

...

Bereiding

  1. Vlees

    • Verhit de Phase Classic in een stoofpot op 160°C.
    • Bak de gesneden ui met de specerijenpuree knoflook aan.
    • Doe de boter in een braadslede en verhit tot 200°C. Kleur het vlees aan en kruid met peper en zout.
    • Voeg het gebakken vlees in de stoofpot bij de look en ui.
  2. Stoofvleessaus

    • Deglaceer de braadslede met donker Piedboeuf tafelbier en voeg dit toe aan het vlees, de ui en de look. Het vlees moet volledig ondergedompeld zijn.
    • Voeg de laurierblaadjes, de tijm, de peterseliestengels en de kruidnagel toe.
    • Besmeer de sneden brood met de mosterd en leg ze boven op het vlees in de stoofpot. Laat alles ongeveer 2 uur garen op 95°C.
  3. Afwerking

    • Voeg de pickles, peperkoek en bruine suiker toe.Laat alles nog een tiental minuten verder stoven tot de saus ingedikt is.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Verwijder het laurierblaadje, de peterseliestengels en de verse tijm.
    • Breng verder op smaak met de runderbouillon.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu