Menu
Punten

Ingrediënten

+

Werkwijze

Voor de gegrilde groenten:

  • vetstof 50.0 g
  • mini wortel voorgegaard (verschillende kleuren) 500.0 g
  • groene courgette 250.0 g
  • gele courgettes 250.0 g
  • broccoliroosjes voorgegaard en in 2 gesneden 500.0 g
  • pijpajuin 20.0 st

Een nieuwe groentenklassieker: stoofvlees met friet, maar met een pak meer groenten!

...

Bereiding

  1. Werkwijze

    Verhit de Phase Plus en kleur er de varkensspiering in aan en kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en plaats deze in een diepe gastronorm. Kleur in het bakvet van de spiering de ajuin goudbruin. Voeg de Knorr Primerba Tijm, de Knorr Professional Specerijenpuree Knoflook en de Knorr Professional Specerijenpuree 3 Pepers toe en meng alles. Blus het geheel met het bruin bier. Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg al roerend de mosterd en de Knorr Fonds de Cuisine Bruine Fond toe. Giet de bekomen jus over de varkensspiering. Gaar het geheel onder deksel in een oven van 180°C gedurende 90 minuten. Koel alles snel terug. Haal het vlees uit de jus en snij deze in de gewenste vorm. Passeer de jus en houd de helft apart. De andere helft van de jus laten inkoken tot de helft. Bind deze indien nodig met de Knorr Bruine Roux, deze houden we apart als saus. Verhit wat Phase Plus en kleur er de stukjes varkensspiering krokant in aan. Blus het geheel met het niet ingekookte kookvocht van de spiering. Laat het geheel mooi inkoken om zo een mooie glans rond het vlees te krijgen.
  2. Voor de gegrilde groenten:

    Verhit de grillpan. Wentel de groenten in de Phase Plus en grill deze tot ze gaar zijn.
  3. Afwerking:

    Dresseer het gelakt stukje spiering op het bord. Verdeel de gegrilde groenten. Werk af met de saus. Serveer met chipsaardappelen.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu