Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • dikke pladijsfilets 480.0 g

Erwtenmousseline

  • erwten 250.0 g
  • Knorr Professional Droge Fonds Gevogeltejus 10.0 g
  • boter 150.0 g

Zoetzure rode uien

  • rode ui 1.0 st
  • suiker 50.0 g
  • dragonazijn 100.0 cl
  • azijn 5.0 cl
  • water 150.0 cl

Beurre blanc

  • sjalotten, fijngesneden 2.0 st
  • azijn 5.0 cl
  • droge witte wijn 10.0 cl
  • boter 200.0 g
  • citroenrasp 2.0 el
  • peper en zout

Afwerking

  • shiso

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Yves Mattagne creëerde het gerecht met een erwtenmousseline om wat frisheid aan het gerecht toe te voegen!

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Snij de schol in 8 porties van 60 gr.
    • Bak de stukken schol aan in vetstof en breng op smaak
  2. Erwtenmousseline

    • Kook de erwten in kokend water. 
    • Mix de erwten terwijl ze warm zijn samen met de Knorr Professional gevogeltejus en de boter tot een gladde massa. 
  3. Zoetzure rode uien

    • Snijd de rode ui in dunne schijfjes. 
    • Breng de suiker met de azijn en het water aan de kook. 
    • Kook de rode uien 3 minuten in de zoetzure saus. Laat afkoelen in de jus. 
    • Verwijder de schijfjes net voor het serveren. 
  4. Beurre blanc

    • Schil de sjalotten en versnipper ze heel fijn. 
    • Giet de azijn in een steelpan. Voeg de sjalotten toe. 
    • Breng aan de kook en laat inkoken tot de azijn verdampt is. Blus met de witte wijn. 
    • Snijd de boter op kamertemperatuur in blokjes. 
    • Voeg de helft van de boter toe aan de pan en klop met de garde tot een emulsie. Voeg de rest van de boter toe en klop. 
    • Zet van het vuur af en giet de saus door een puntzeef. Serveer goed warm.
  5. Afwerking

    • Giet een scheutje erwtenmousseline op een rond bord. 
    • Schik 2 stukken gebakken schol op het bord. 
    • Dresseer de saus langs de vis 
    • Werk af met enkele schijfjes zoetzure rode ui en rode shiso. 
     TIP: Je kan in plaats van beurre blanc ook Knorr Botersaus Citroen gebruiken. 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu