Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Saus

Espuma van mergpijp

Knolselder op 3 wijzen


Verras je gasten met 3 knolseldergerechten: een smeuïge puree, gefrituurde schijfjes en met gekonfijte knolselder.

...

Bereiding

  1. Saus

    TIPS: Voor een extra showeffect: grill de ribeyebiefstuk op de winterbarbecue.
  2. Espuma van mergpijp

    •  Week het beenmerg 24 uur in koud water om onzuiverheden te verwijderen.
    • Snij het beenmerg in blokjes en bak het aan tot het mooi is gesmolten.
    • Voeg de melk en de Knorr Professional Liquid Concentrate Rund hieraan toe en breng aan de kook.
    • Breng op smaak met wat peper van de molen en zout.
    • Plaats het geheel in de blender met de lecithine.
    • Zeef het geheel en doe de bekomen vloeistof in een sifon.
    • Laad de sifon met 2 gaspatronen.
  3. Knolselder op 3 wijzen

    Knolselderpuree met mosterd:
    • Kook de knolselder gaar in melk en giet af (houd het kookvocht bij).
    • Cutter de gekookte knolselder met de Amora-mosterd en wat kookvocht tot de gewenste consistentie is bereikt.
    • Breng op smaak met de Knorr Professional Liquid Concentrate Groenten.
    Met gekonfijte knolselder:
    •  Plaats alle ingrediënten in een vacuümzak en vacumeer.
    • Kook in de stoomoven gedurende 15 minuten op 85°C.
    Gefrituurd
    • Snij de knolselder in fijne schijfjes met de mandoline.
    • Bak in de friteuse op 160°C tot goudbruin.
    • Kruid met wat zout. 
    Opgelegd mosterdzaad:
    • Meng alle ingrediënten en vacumeer ze.
    • Stoom ze in de stoomoven op 100°C gedurende 30 minuten.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu