Menu
Punten

Ingrediënten

+

Saus

Espuma van mergpijp

Knolselder op 3 wijzen


Verras je gasten met 3 knolseldergerechten: een smeuïge puree, gefrituurde schijfjes en met gekonfijte knolselder.

...

Bereiding

  1. Saus

    TIPS: Voor een extra showeffect: grill de ribeyebiefstuk op de winterbarbecue.
  2. Espuma van mergpijp

    •  Week het beenmerg 24 uur in koud water om onzuiverheden te verwijderen.
    • Snij het beenmerg in blokjes en bak het aan tot het mooi is gesmolten.
    • Voeg de melk en de Knorr Professional Liquid Concentrate Rund hieraan toe en breng aan de kook.
    • Breng op smaak met wat peper van de molen en zout.
    • Plaats het geheel in de blender met de lecithine.
    • Zeef het geheel en doe de bekomen vloeistof in een sifon.
    • Laad de sifon met 2 gaspatronen.
  3. Knolselder op 3 wijzen

    Knolselderpuree met mosterd:
    • Kook de knolselder gaar in melk en giet af (houd het kookvocht bij).
    • Cutter de gekookte knolselder met de Amora-mosterd en wat kookvocht tot de gewenste consistentie is bereikt.
    • Breng op smaak met de Knorr Professional Liquid Concentrate Groenten.
    Met gekonfijte knolselder:
    •  Plaats alle ingrediënten in een vacuümzak en vacumeer.
    • Kook in de stoomoven gedurende 15 minuten op 85°C.
    Gefrituurd
    • Snij de knolselder in fijne schijfjes met de mandoline.
    • Bak in de friteuse op 160°C tot goudbruin.
    • Kruid met wat zout. 
    Opgelegd mosterdzaad:
    • Meng alle ingrediënten en vacumeer ze.
    • Stoom ze in de stoomoven op 100°C gedurende 30 minuten.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu