Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gebakken groenten

  • asperges, wit 15.0 st
  • Bloemkool 300.0 g
  • roomboter 60.0 g
  • Citroenolie 20.0 ml
  • peper en zout

Parelgortrisotto

Garnituur

  • beenham, in plakken 350.0 g

Door de asperges en de bloemkool op deze wijze vacuüm te garen blijven alle smaken bewaard. Door ze vervolgens in het aanhangende kookvocht op te bakken krijgen ze nog meer smaak.

...

Bereiding

  1. Gebakken groenten

    • Schil de asperges, snijd ze in vieren en halveer de bloemkoolroosjes. 
    • Trek de groenten samen met de boter, zout en peper vacuüm. 
    • Gaar de groenten gedurende 35 minuten in de combi steamer op 92°C stoom. 
    • Maak de zak open en bak de roosjes samen met de asperges en het kookvocht in een teflon pan rustig bruin.
  2. Parelgortrisotto

    • Bereid een liter kippenbouillon volgens de bereiding op de verpakking.
    • Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook zonder te kleuren. 
    • Voeg de parelgort toe en bak deze rustig mee gedurende twee minuten.
    • Voeg de witte wijn en de kippenbouillon toe en roer rustig tot het aan de kook komt. 
    • Doe een deksel op de pan en zet de pan in de oven gedurende ca.35 minuten op 185°C. 
    • Roer de kaas door de parelgortrisotto.
  3. Garnituur

    • Blancheer de bloemkoolblaadjes kort en breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
    • Maak de ham warm in de oven
  4. Opmaak

    • Verdeel de parelgort op de borden en leg daarop de ham en de gebakken groenten.
    • Garneer met de bloemkoolblaadjes en rasp als laatste wat citroenschil over het gerecht.

    TIP: Dit recept kan zeker dienen als basis voor een vegetarisch gerecht, gebruik de Knorr Professional Groenten Bouillon 1 l ipv van de Knorr Professional Kipbouillon om de risotto te maken, en laat de ham weg in het recept. Vervang de ham voor een meer premium gerecht door gerookte zalm of eventueel wat verse grijze garnalen.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu