Menu
Punten

Ingrediënten

+

Mechelse Koekoek

  • Mechelse Koekoeken 10.0 st
  • tapenade 200.0 g
  • olijfolie

Witlof

  • Witlof 10.0 st
  • sinaasappelsap 0.5 dl
  • boter 40.0 g

Lente-ui

  • lente-ui 3.0 bs
  • olijfolie
  • peper en zout

Zwarte olijven saus

  • sjalotjes 30.0 g
  • zwarte olijven 60.0 g
  • zwarte knoflookpuree 15.0 g
  • rode wijn 1.0 dl
  • water 5.0 dl

Opmaak

  • postelein 1.0 st
  • Syrha- en Kikunablaadjes 20.0 st
  • broodkruim 15.0 g

Of je nu Mechelse koekoek of Brussels kieken zegt, dit fijne, witte kwaliteitsvlees past als gegoten op je feestmenu. Met geroosterde groenten – witlof en lente-ui – en de donkere vleessaus van olijven en rode wijn verras je je klanten met een gezond, niet-alledaags en toch typisch winters gerecht. 

...

Bereiding

  1. Mechelse Koekoek

    • Maak de kipfilets schoon en verdeel de tapenade onder de huid van de filets.
    • Kruid ze met zout en peper en trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie.
    • Gaar ze gedurende 40 minuten op 68ºC in de combi steamer.
    • Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter.
  2. Witlof

    • Maak de witlof schoon en doe ze in een passende vacuümzak.
    • Voeg de boter, sinaasappelsap en zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.
    • Kook de witlof op 92˚C ca. 30 minuten in de combi steamer.
    • Haal de witlof uit het vacuüm halveer ze en bak aan beide kanten in wat geklaarde boter.
  3. Lente-ui

    • Maak delente-uitjes schoon en blancheer ze kort in water met wat zout.
    • Smeer ze licht in met wat olijfolie en bereid ze kort op een BBQ of rooster ze met een gasbrander.
  4. Zwarte olijven saus

    • Pureer de sjalot samen met de olijven, knoflook en de rode wijn.
    • Giet de puree in een pannetje en breng het geheel aan de kook.
    • Draai de hitte bron laag en laat de puree een paar minuten rustig koken.
    • Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
    • Voeg al roerend de kalfsjus poeder toe en laat het de saus tot rustigtot ca. 2/3 inkoken.
    • Passeer de saus.
  5. Opmaak

    • Verdeel de Mechelse koekoek samen met de witlof en de lente-uitjes over de borden.
    • Schep de saus over de Mechelse koekoek en garneer met de postelein en de syhra leaves.
    • Maak het geheel af het krokante kruim.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu