Menu
Punten

Ingrediënten

+

Vegetarische balletjes

Vinaigrette

Salade

  • parelcouscous 500.0 g
  • wortels 250.0 g
  • courgette 200.0 g
  • kikkererwten, uit blik (netto) 500.0 g
  • jonge spinazie 200.0 g
  • rozijnen 350.0 g
  • pistachenoten 100.0 g

Deze vegetarische maaltijdsalade is geïnspireerd op het Midden-Oosten. Dankzij de fijne ras-al-hanout is het een topper voor verschillende combinaties.

...

Bereiding

  1. Vegetarische balletjes

    • Snij de ontdooide TVB NoMeatballs in 2.
    • Meng de Knorr Collezione Italiana tomatino met de Conimex sambal en de ras el hanout tot een homogene saus.
    • Bak de TVB NoMeatballs en blus het geheel met de bekomen tomatensaus, en wentel de balletjes goed in de saus tot de saus mooi rond de balletjes hangt koel snel terug.
  2. Vinaigrette

    • Snij de munt en de koriander fijn.
    • Meng alle ingredienten van de vinaigrette.
  3. Salade

    • Kook de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking en koel deze snel terug.
    • Snij de wortel en courgette in linten.
  4. Opmaak

    • Meng de koude parelcouscous, met de wortel-en courgettelinten, de kikkererwten, de jonge spinazie, de rozijnen en de fijngehakte pitachenoten.
    • Breng deze op smaak met de bekomen vinaigrette.
    • Plaats de afgekoelde balletjes op de salade.
    • Vervang de rozijnen door andere gedroogde vruchten (gedroogde veenbessen, gojibessen).
    • Wat gedroogde abrikoos of vijg kan hier zeker ook bij. 
    TIP: Je kan de TVB NOMeatballs ook op het einde opbakken met de tomatensaus en deze lauwwarm serveren bij deze salade. Vervang de parelcouscous door een andere graansoort (vb boulgour, ebli ). Vervang de koriander door fijngesneden platte peterselie, niet iedereen is grote fan van koriander en zo kan je de salade aanbieden aan de niet liefhebbers van koriander.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu