Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereid de pladijs:

Trek een olie op basis van groene kruiden:

  • Groene kruiden
  • Zonnebloemolie

Maak een puree van pompoen en gember:

Breng alles samen op het bord:


Pladijs à la meunière, maar dan uit de Oekraïense keuken: gevuld met botersaus en geserveerd met butternutpuree en een kruidenslaatje. Volg het recept.

...

Bereiding

  1. Bereid de pladijs:

    Je kunt de pladijs vervangen door koolvis of een andere witte vis. 
  2. Trek een olie op basis van groene kruiden:

    • Blancheer de groene kruiden en doe ze in ijswater.
    • Haal de groene kruiden uit het ijswater en mix met de zonnebloemolie.
    • Breng op smaak met peper en zout.
    • Laat de olie uitlekken door een fijne puntzeef.
  3. Maak een puree van pompoen en gember:

    • Doe de butternut in blokjes in een vacuümzak en kook op 95°C stoom tot de pompoen gaar is, dat is na ongeveer 15 minuten.
    • Haal uit de vacuümzak en laat goed uitlekken.
    • Mix het gekookte vruchtvlees van de pompoen met de boter en de Knorr Professional Gember Specerijenpuree tot een gladde massa, voeg als dat nodig is wat van het kookvocht van de pompoen toe.
    • Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat Conimex Sambal Oelek.
  4. Breng alles samen op het bord:

    • Leg de butternutpuree in het midden van het bord.
    • Verdeel wat van de groenekruidenolie erond, ongeveer 10 ml per portie.
    • Leg de gefrituurde pladijs erop.
    • Meng het kruidenslaatje met de Hellmann’s Citrus Vinaigrette en leg bovenop de pladijs.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu