Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • rundsbil van Belgisch Witblauw 2.5 kg
  • kleine sjalotten 10.0 st
  • knolselder in grove brokken 0.5 st
  • kleine rapen in partjes 10.0 st
  • jonge wortelen gesneden 10.0 st
  • aardappelen in 4 gesneden 8.0 st
  • water 2.0 l
  • mergpijpen 2.0 st
  • erwten 100.0 g
  • pijpajuin 6.0 st

Het Belgische witblauwrund is een nationale specialiteit die de landsgrenzen al lang overschreden heeft. De runderen worden vooral gekweekt in Wallonië en zorgen voor een vlees van hoge kwaliteit, waarvan een groot deel edele stukken zijn.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    Snijd het rundsvlees in stukjesWas en snijd de sjalotten, de knolselder, de rapen, de wortelen en de aardappelen.Breng het water aan de kook en los er de runderbouillon in op.Voeg het vlees en de mergpijpen aan de bouillon toe.Laat het geheel gedurende één uur zachtjes koken.Voeg de gesneden groenten en aardappelen toe aan het geheel en laat nog 20 minuten meegaren.Voeg de erwtjes toe en laat deze nog 5 minuten meegaren.Werk het geheel af met de fijngesneden pijpajuin.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu