Menu
Punten

Ingrediënten

+

Aubergine

  • aubergine 2.0 st

Kalfsfilet

  • Kalfsfilet 750.0 g

Misosaus

Bevroren tomberries


Op het menu: Japanse nasu dengaku ofsticky aubergine. Serveer er een mooie escalope bij.

...

Bereiding

  1. Aubergine

    •  Verhit olie tot 200°C. 
    • Snijd de aubergines van de stengel tot onderen met een snijmachine: 12,5 mm dik.
    • Snijd er vormpjes uit van 55 mm doorsnee.
    • Bak ze heel kort in de hete olie en laat ze uitlekken op een doek.
  2. Kalfsfilet

    •  Kruid met zout en peper
    • Bak op een lage temperatuur (tot 50°C)
  3. Misosaus

    • Karamelliseer de bruine suiker samen met de sake.
    • Blus met wat water en voeg de rode miso toe.
    • Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken.
    • Klop het geheel op met het eigeel.
    • Verdun de saus met een beetje Knorr Professional Authentic Kalfsfond, en eventueel wat water als dat nodig is.
  4. Bevroren tomberries

    • Leg ze per 5 op een bakplaat en neem ze mee om te serveren.
    Tips :
    Je gebruikt de misosaus met sake en bruine suiker ook als marinade voor vis of gevogelte. De sake kun je vervangen door mirin.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu