Menu
Punten

Ingrediënten

+

Maak de kimchisaus:

Maak de gyoza's met kreeftenvulling:

  • kreeftenvlees 600.0 g
  • nobashigarnalen 600.0 g
  • sesamolie 42.0 ml
  • sake 42.0 ml
  • peper 15.0 g
  • zout 15.0 g
  • bamboescheuten 200.0 g
  • gember 91.0 g
  • fijngesneden bieslook 20.0 g
  • Mondamin Maizena Maiszetmeel 2,5kg 2.0 el
  • gyozadeeg 200.0 g

Schep fruitbolletjes van peren

  • Doyenne peren

Dresseer het bord:

  • rode peper 15.0 g
  • Zeste van de kaffirlimoen
  • sesamzaad, geroosterd
  • Verbenabladeren
  • Dille, vers
  • goudsbloem

Verras je gasten met een Japanse klassieker: dumplings of gyoza's van schaaldieren. Serveer een kimchisaus met gember, sake en limoenzeste als dip.

...

Bereiding

  1. Maak de kimchisaus:

    • Meng het water met de Knorr Professional Liquid Concentrate Schaaldieren.
    • Doe de gember, citroenmelisse, Thaise gember en kaffirblaadjes erbij en laat 20 minuten trekken.
    • Zeef het sap en zet opzij.
    • Voeg vlak voor het serveren de boter, sake en kimchi toe. 
  2. Maak de gyoza's met kreeftenvulling:

    • Snijd het rauwe kreeftenvlees en de nobashigarnalen in stukjes.
    • Snijd de bamboe, gember en bieslook in brunoise.
    • Meng alle ingrediënten in een kom en laat een nacht rusten.
    • Maak pakketjes met het gyozadeeg en doe er de vulling in.
    • Kook de pakketjes vlak voor het serveren 4 minuten in gezouten water.
    • Je kunt deze gyoza ook maken met foie gras. 
  3. Schep fruitbolletjes van peren

    Maak met een parisiennelepel bolletjes van peren. 
  4. Dresseer het bord:

    • Leg de kreeftengyoza's op het bord en leg daartussen de bolletjes van peer. 
    • Rasp zeste van de kaffirlimoen en strooi er geroosterde sesam over. 
    • Leg op 2 of 3 plaatsen rode piment en pigment van verbena.
    • Leg enkele verbenabladeren, dille en eetbare bloemen op het bord.
    • Werk af met de kimchisaus. 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu