Menu

Ingrediënten

+

Griekse scampi saganaki in een kruidig tomatensausje


Gezelligheid troef dankzij deze ovenschotel met sappige scampi in een smaakvolle tomatensaus, goudbruin gegratineerd met feta. Genieten met een Griekse twist!

...

Bereiding

  1. Griekse scampi saganaki in een kruidig tomatensausje

    • Verhit wat vetstof en kleur er kort de scampi’s in aan. Optioneel: koel de scampi's daarna terug.
    • Verhit de rest van de vetstof en stoof er de rode ui. En paoprika in aan gedurende een 5-tal minuten.Voeg de Knorr Professional Knoflook Specerijenpuree en de oregano toe en stoof 5 minuten mee.
    • Blus de mengeling met de pastis of de ouzo. Laat 1 minuut meekoken.
    • Voeg de Knorr Professional Napoletana Tomatensaus
    • toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
    • Voeg de verkruimelde feta toe en roer de saus goed om. Breng op smaak met peper en zout.
    • Schep de saus in ovenschoteltjes en verdeel daarover de scampi’s.
    • Druk de scampi’s wat dieper in de saus.
    • Verdeel de verkruimelde fetakaas over de ovenschoteltjes en gratineer onder de grill.
    Tip:Maak je porties net groot genoeg, zo belanden er achteraf geen dure scampi’s in de vuilnisbak. Wil je zeker zijn dat je gasten voldaan zijn? Laat ze dan kiezen tussen 6, 12 of 18 scampi’s – je zult merken dat de kleinste portie bijna nooit gekozen wordt.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu