Menu

Ingrediënten

+

Geroosterde aubergine

Garnituur


De Midden-Oosterse keuken op haar best: boterzachte aubergine met een pittige tomatensaus en een frisse yoghurtdressing.

...

Bereiding

  1. Geroosterde aubergine

    • Prik met een vork gaatjes in de aubergine.
    • Leg de aubergines en de witte ui samen in een ovenschaal. Besprenkel met de olijfolie en rooster de groenten in een voorverwarmde oven van 200°C tot ze gaar zijn (20 à 25 minuten).
    • Pel de aubergine en snijd de ui in partjes.
    • Meng de Knorr Professional Napoletana Tomatensaus, de Knorr Primerba Bouquet de Provence, de Knorr Professional Knoflook Specerijenpuree en de Conimex Sambal Oelek tot een homogene tomatensaus.
    • Doe de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de gepelde aubergine en partjes ui in.
    • Zet de schaal nog 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
    • Haal de schaal uit de oven en besprenkel met de Hellmann's Yoghurt Style Dressing.
    • Werk verder af met de gesneden platte peterselie, munt, pistachenoten en granaatappelpitjes.
    • Serveer met warm pitabrood en limoenpartjes.
    Tip: Laat de aubergines 15 minuten rusten in de ovenschaal onder aluminiumfolie. Zo kun je de groente veel makkelijker ontvellen.
  2. Garnituur

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu