Menu
Punten

Ingrediënten

+

Haantjes

  • olijfolie 150.0 ml
  • tandoori masala
  • paprikapoeder, nevo
  • gehakte knoflooktenen
  • Kip, poot (kippenboutje) 1500.0 g

Groenten


Verrijk uw vlees door deze eerst te marineren. Op deze manier zijn er ongekend veel variaties mogelijk.

...

Bereiding

  1. Haantjes

    Meng de olijfolie met de tandoori, het paprikapoeder en de look en wrijf hiermee de haantjes in. Laat ze 1 uur afgedekt marineren in de frigo.

    Verhit een pan tot 130°C met het marinadevocht en bak hierin de haantjes gedurende 2 min. per kant. Leg de haantjes op een bakplaat en laat ze 40 min. verder garen op 160°C in een voorverwarmde oven.
  2. Groenten

    Verhit 50 ml Phase tot 100°C en stoof hierin de sjalotten 3 min. Voeg het water toe en breng het aan de kook. Voeg de espagnole basissaus toe en laat al roerend alles nog 4 min. koken.

    Stoom de gespoelde krielaardappelen 30 min. op 100°C. Koel ze af in de snelkoeler.

    Reinig de boontjes en stoom ze 20 min. op 100°C. Laat de boontjes schrikken onder koud stromend water.

    Verhit 100 ml Phase in een pot tot 110°C. Stoof hierin gedurende 3 min. de boontjes. Werk af met de kruidenglacering voor groenten.

    Verhit 100 ml Phase in een pan tot 150°C. Bak hierin de krieltjes 5 min. Voeg het zout en de ajuin toe.
    Laat de krieltjes nogmaals 5 min. op 150°C bakken en voeg de peterselie toe.
  3. Afwerking

    Snij de haantjes in tweeën en verwijder het onderste karkasgedeelte. Dresseer alle componenten op een bord.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu