Menu

Ingrediënten

+

Romescosaus

Gegrilde octopus

  • Octopus (10 voorgegaarde octopustentakels) 1 kg
  • ras el hanout kruiden
  • chilivlokken
  • pijpajuin 20 st
  • bimi (of broccoliroosjes) 500 g
  • citroen, in partjes gesneden 80 g
  • chilipepers 3 stuks
  • Amandelen, gepelde 50 g
  • basilicum

Met dit zuiderse barbecuegerecht wanen je gasten zich meteen in het zonnige Catalonië. Gezelligheid troef!

...

Bereiding

  1. Romescosaus

  2. Gegrilde octopus

    • Meng de octopustentakels met wat olie, kruid ze met de ras el hanout en eventueel met de chiliflakes.
    • Gril de octopustentakels tot ze gaar zijn.
    • Gril de pijpajuin en de bimi samen met de citroenpartjes en de chilipepers.
    • Gril de amandelnoten tot ze een licht kleurtje krijgen.
    • Meng de octopustentakels met de gegrilde pijpajuin, bimi, chilipepers en citroenpartjes. Roer er de Hellmann’s Vinaigrette Basilicumonder.
    • Lepel eerst wat romescosaus op een bord en dresseer daarop de gegrilde octopus en groenten.
    • Werk af met wat basilicum.
    Tip:Kook de octopustentakels voor je ze grilt, zo worden ze extra mals.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu