Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Gebraiseerde kotelet

Saffraan-aardappelen

Groentesalsa

  • wortel, in julienne 200.0 g
  • paprika, in julienne 200.0 g
  • champignonschijfjes 150.0 g
  • fijne groene asperges 200.0 g
  • sjalotten, fijngesneden 50.0 g
  • bruine suiker 10.0 g
  • bladpeterselie 2.0 g
  • dragon 2.0 g
  • gehakte kervel 2.0 g
  • mini mais, diepvries 150.0 g

...

Bereiding

  1. Gebraiseerde kotelet

    • Vermeng de gedroogde kruiden en kruid de koteletten aan beide zijden.
    • Wentel hierna in de bloem.
    • Verhit de olijfolie en kleur het vlees mooi aan, zet daarna het vuur lager.
    • Voeg de ui toe en laat deze meestoven, voeg vervolgens de napoletana en knoflookpuree toe.
    • Blus het af met de rode wijn en water en voeg de kalfsfond, laurier en tijm toe.
    • Dek af met boterpapier en laat het zachtjes sudderen op 70°C.
    • Regelmatig omroeren, op gaartijd en vochtgehalte controleren.
    • Laat minstens 30 min. sudderen.
  2. Saffraan-aardappelen

    • Kook de aardappelen in ruim water tot ze gaar zijn.
    • Maak ondertussen de kruidenboter door de hoeveboter, peper, peperpuree, zout, citroenthijm en saffraandraadjes te mengen.
    • Laat het geheel smelten.
    • Meng vervolgens de aardappelen door de gesmolten kruidensaffraanboter.
  3. Groentesalsa

    • Verhit de olijfolie in een wokpan.
    • Wok de wortelen, paprika, champignons, babymaïs, erwten en groene asperges gedurende drie min. Voeg vervolgens de sjalot, bruine suiker, kervel, dragon, bladpeterselie toe.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu