Menu
Punten

Ingrediënten

+

Gebraiseerde kotelet

Saffraan-aardappelen

Groentesalsa

  • wortel, in julienne 200.0 g
  • paprika, in julienne 200.0 g
  • champignonschijfjes 150.0 g
  • fijne groene asperges 200.0 g
  • sjalotten, fijngesneden 50.0 g
  • bruine suiker 10.0 g
  • bladpeterselie 2.0 g
  • dragon 2.0 g
  • gehakte kervel 2.0 g
  • mini mais, diepvries 150.0 g

...

Bereiding

  1. Gebraiseerde kotelet

    • Vermeng de gedroogde kruiden en kruid de koteletten aan beide zijden.
    • Wentel hierna in de bloem.
    • Verhit de olijfolie en kleur het vlees mooi aan, zet daarna het vuur lager.
    • Voeg de ui toe en laat deze meestoven, voeg vervolgens de napoletana en knoflookpuree toe.
    • Blus het af met de rode wijn en water en voeg de kalfsfond, laurier en tijm toe.
    • Dek af met boterpapier en laat het zachtjes sudderen op 70°C.
    • Regelmatig omroeren, op gaartijd en vochtgehalte controleren.
    • Laat minstens 30 min. sudderen.
  2. Saffraan-aardappelen

    • Kook de aardappelen in ruim water tot ze gaar zijn.
    • Maak ondertussen de kruidenboter door de hoeveboter, peper, peperpuree, zout, citroenthijm en saffraandraadjes te mengen.
    • Laat het geheel smelten.
    • Meng vervolgens de aardappelen door de gesmolten kruidensaffraanboter.
  3. Groentesalsa

    • Verhit de olijfolie in een wokpan.
    • Wok de wortelen, paprika, champignons, babymaïs, erwten en groene asperges gedurende drie min. Voeg vervolgens de sjalot, bruine suiker, kervel, dragon, bladpeterselie toe.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu