Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

Krielaardappelen

Gremolata

  • Peterselie, fijngehakt 20.0 g
  • citroen 1.0 st

Tijmjus


Lamscarré of lamskoteletjes, het is het meest bekende stuk van het lam. De erwtjes op Franse wijze en de lamsjus met tijm maken van dit recept van Yves Mattagne een echt feestmaal!

...

Bereiding

  1. Bereiding

    Lamscarré
    • Maak de lamscarré schoon en kruid aan alle kanten met peper en zout. 
    • Kleur het vlees aan en plaats in een oven op 120°C met een inwendige temperatuur van 54°C (ongeveer 15 minuten).
    Erwtjes in franse stijl 
    • Breng het water aan de kook, los de bouillon op. Plaats deze opzij.
    • Stoof de uien aan in boter, blus met bouillon en laat tot de helft inkoken. Voeg de erwten toe tot ze gaar zijn kroppen little gem fijn en voeg deze toe aan het mengselop een zacht vuurtje. 
    • Hak de 2 kroppen little gem fijn en voeg ze toe aan het mengsel. 
    • Breng op smaak met Knorr Professional Intense Flavours Deep Smoke.
  2. Krielaardappelen

    • Snijd de krielaardappelen doormidden, leg ze in een ovenschaal en meng alle ingrediënten.
    • Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten. 
    • Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  3. Gremolata

    • Zeer fijne peterselie, gedroogd in de oven, mengen met een zeste van een citroen met microplane.
  4. Tijmjus

    • Stoof de sjalotten, knoflook en tijm aan in vetstof, blus met de rode wijn. 
    • Voeg het water toe, breng aan de kook en voeg de lamsjus roerend toe. 
    • Laat gedurende 1 uur zachtjes inkoken. 
    • Bind de saus met roux tot gewenste dikte en breng op smaak

    TIP
    : lamsfilet of lamsschouder kan ook gebruikt worden 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu