Menu
Punten

Ingrediënten

+

Eend

  • eendenborst 5.0 st
  • peper en zout
  • geklaarde boter 30.0 ml

Pastinaak

Pepersaus

Aardappelmousseline

Opmaak

  • kervel
  • Syrha- en Kikunablaadjes 20.0 st
  • waterkers

Een voltreffer met wild voor het kerstmenu: feestelijk gebraden eendenborst met een sinaasappel-pepersaus en een smeuïge puree. In de groentehoofdrol: geroosterde pastinaak met een extra intense rooksmaak. Wedden dat je klanten wild worden van deze combinatie? 

...

Bereiding

  1. Eend

    • Maak de eendenborsten schoon en kruid ze met zout en peper.
    • Bak ze mooi rosé in de geklaarde boter, laat ze rusten en snijd ze.
  2. Pastinaak

    • Schil de pastinaken, halveer ze, smeer ze in met olie en kruid ze met zout en peper.
    • Rooster de pastinaken in de oven ca. 15 minuten op 175°C.  
    • Breng op smaak met de Knorr Intense Flavours Deep Smoke.
    • Verpak de sjalotten in aluminiumfolie en pof ze in de oven ca. 35 minuten op 175°C.
    • Pel en halveer de sjalotten, kruid ze met zout en peper en bak ze vervolgens nog even kort op de snijkant in wat boter.
  3. Pepersaus

    • Verwarm de Cointreau en laat de alcohol verdampen.
    • Voeg de marmelade en het water toe en breng het geheel aan de kook.
    • Voeg de sauspoeder al roerend toe en breng opnieuw aan de kook.
    • Kook de saus nog even rustig door.
     
  4. Aardappelmousseline

    • Breng de melk met de boter aan de kook.
    • Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Opmaak

    • Verdeel de eendenborst samen met de aardappelmousseline en de groenten over de borden.
    • Schep de saus over de eendenborst en maak het geheel af met de waterkers, kervel en de syrha leaves. 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu