Menu

Ingrediënten

+

Carimanolas met krokante korst en smeuïge vleesvulling

Sausje


Carimanolas zijn onweerstaanbare comfortfood. Ontdek deze Colombiaanse lekkernijen met krokante korst en een smeuïge vulling van vlees, kruiden en groenten.

...

Bereiding

  1. Carimanolas met krokante korst en smeuïge vleesvulling

    • Breng het water aan de kook en voeg het Knorr Gourmet Aardappelpuree Poeder al roerend toe. Blijf roeren tot je een homogene massa krijgt.
    • Koel het geheel snel terug af.
    • Verhit wat vetstof en bak er het varkensgehakt, de paprika en de rode ui in aan.
    • Breng op smaak met de komijn, de Knorr Primerba Knoflook en de Conimex Sambal Oelek.
    • Haal het gehakt van het vuur als het gaar is. Voeg dan de Knorr Professional Napoletana Tomatensaus toe.
    • Koel het geheel snel terug af.
    • Rol telkens 70 g van de afgekoelde aardappelmengeling tot een bolletje.
    • Maak met je duim een gaatje in het deeg en vul het met 40 g van de gehaktmengeling.
    • Bedek de vulling met aardappelpuree en vorm het geheel weer tot een bolletje. Herhaal het proces voor de andere balletjes
    • Paneer de pureeballetjes: rol ze eerst in de bloem, en haal ze daarna door het losgeklopt ei en het paneermeel.
    • Frituur de balletjes op 180°C tot ze een goudbruine kleur krijgen.
    • Serveer met het sausje.
    • Bestrooi met fijngesneden pijpajuin en wat zeste van limoen.
    Tip: Vegetarische variant maken? Vervang het gehakt door champignonblokjes.
  2. Sausje

    • Meng alle ingrediënten.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu