Menu
Punten

Ingrediënten

+

Asperges

  • asperges, wit 50.0 st
  • fijngesneden bieslook 10.0 g
  • geklaarde boter

Garnituur

  • gerookte zalm 350.0 g
  • pata negra 100.0 g
  • tuinbonen 200.0 g
  • doperwten 200.0 g

Saus

Opmaak

  • Affilla® Cress 1.0 bakje

De naam van de Spaanse ham “pata negra” is genoemd naar de zwarte poten van het varken. De ham wordt in Spanje tegenwoordig Ibérico ham genoemd en is geclassificeerd in verschillende kwaliteiten: van Jamón Ibérico de Cebo tot (de beste) Jamón Ibérico de Bellota.

...

Bereiding

  1. Asperges

    • Schil de asperges.
    • Kook de asperges met wat zout en laat ze in het kookvocht afkoelen.
    • Snijd de asperges bij en verwarm ze in het kookvocht.
    • Snijd de bieslook.
    • Maak de asperges af met watgeklaarde boteren de gesneden bieslook.
  2. Garnituur

    • Blancheer de doperwten en de tuinbonen. 
    • Dop de tuinbonen en verwarm ze samen met de doperwten en breng ze op smaak. 
    • Snijd de ham in dunne plakjes en de zalm in blokjes.
  3. Saus

    • Verwarm de Hollandaise saus en giet deze in een siphon. 
    • Zet de siphon onder druk met een patroon en houd deze “au bain marie” warm.
  4. Opmaak

    • Serveer de asperges, bonen, erwten en saus. 
    • Bestrooi met bieslook en garneer met gerookte zalm en pata negra.
    TIP: Kook de asperges sous vide om tijd de besparen en altijd de perfecte cuisson van de asperges te hebben voor uw gerechten? Je kan dit gerecht enkel maken gerookte zalm of gerookte ham.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu