1. Hollandaise zelf maken
Saus op basis van eidooiers, azijn, smaakmakers en boter.
Ingrediënten
- 50 gram sjalot,
gesnipperd - 1 dl witte wijnazijn
- 1 dl water
- 10 witte peperkorrel
- 1 blaadje laurier
- 150 gram eidooier
- 600 gram geklaarde boter
- citroensap
Recept voor 1 liter
- Verwarm de gesnipperde sjalot, azijn, water, witte peperkorrels en laurier in een pan.
- Reduceer het vocht tot de helft.
- Zeef door een fijne puntzeef. Laat de castric licht afkoelen tot 50°C.
- Voeg de eidooiers toe.
- Verhit en klop met een garde een gebonden luchtige massa, dit kan in een pannetje op het vuur of au bain-marie in een bekken.
- Voeg druppelsgewijs de boter voortdurend roerend toe.
2. Garde D'or Hollandaise + Hellmann's Citrus Vinaigrette
Kant en klare Garde d’Or Hollandaise saus blijft au bain-marie stabiel, dus die kan je van te voren warm in de kidde gieten en klaarzetten. Deze hollandaisesaus is makkelijk te personaliseren, bijvoorbeeld met een castric.
Om een sneller zuurtje te creëren, kun je gezeefde Hellmann’s Citrus Vinaigrette of asperge edik in een siphon doen en er verwarmde hollandaisesaus aan toevoegen.
3. Knorr Botersaus met citroen
Wil je eens een andere saus dan hollandaise serveren waar het zuurtje al in zit? Probeer dan de Knorr Botersaus met Citroen. Dit is een verfrissende basissaus, bereid met echte boter en een vleugje citroen. Klop met de staafmixer om de saus snel extra luchtig te maken.
Terroir: lokale producten op je kaart
Vandaag willen consumenten weten welke producten er op hun bord liggen en waar ze precies vandaan komen. Ook jij kunt als chef je voordeel doen door de natuur, het seizoen en Belgische terroirproducten bewust op je kaart te zetten. Ontdek de terroirtrend met natuurlijke producten die afkomstig zijn van artisanale spelers.