Menu
Punten

Ingrediënten

+

Aardappelsalade

  • aardappelen, schijfjes 1.43 kg
  • snijbonen 750.0 g
  • artisjokken 10.0 st
  • citroen 1.0 st
  • nootmuskaat 5.0 g
  • mayonaise 3.0 el

Walnotentarator

Voor het opdienen


...

Bereiding

  1. Aardappelsalade

    • Kook de aardappelen in hun schil in kokend water tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen.
    • Kook de snijbonen. Laat ze uitlekken en spoel ze onder koud water.
    • Maak de artisjokken schoon, halveer ze en plaats ze in een pot gevuld met water en het sap van een citroen. Voeg zout toe en laat koken. Kook de artisjokken gaar in 10 à 15 minuten. Laat ze uitlekken en snijd ze in kwarten.
    • Verhit de olijfolie in een pan en bak de artisjokken tot ze langs buiten krokant zijn. Breng op smaak met zout en een snuifje nootmuskaat.
  2. Walnotentarator

    • Hak de peterselie en de walnoten fijn en houd een beetje opzij voor de garnering.

    • Combineer al de ingrediënten in een foodprocessor of een blender en mix tot een grove pasta. Breng op smaak.

  3. Voor het opdienen

    •Snij de sinaasappels “a vife” en vang het sap op in een kommetje. Pers als laatste nog even het sap uit de vliesjes.•Vermeng de zonnebloemolie met de KNORR Primerba Dragon en het sinaasappelsap, proef en kruid af met het maldon zout en met zwarte peper uit de molen.•Breek de aardappelen in de helft en vermeng ze met de snijbonen en mayonaise. Breng op smaak. •Verdeel de salade over de borden en werk af met de sinaasappelpartjes en artisjokken. •Doe er walnotentarator bovenop, vervolgens de sinaasappeldressing en strooi er de overblijvende peterselie, walnoten en ook de zeezoutvlokken over uit.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu