1. Inleiding
Chef Dietrich, chef-kok bij Coobs in Johannesburg, vertelt je meer over opwaardering – iets alledaags een eigen draai geven en het naar een hoger niveau tillen. Experimenteer met twee gerechten: worst met puree, en kip in karnemelk met frieten.
2. Gefrituurde kip met karnemelk – Ingrediënten
Maak kennis met de ingrediënten voor het eerste gerecht – Gefrituurde kip met karnemelk met een glazuur van honing en frieten met een kruidenmix.
3. Gefrituurde kip met karnemelk – Bereiding deel 1
Haal de kip door losgeklopt ei, bloem en broodkruim, en leer vervolgens een klassiek recept voor een salade om als bijgerecht te serveren.
4. Gefrituurde kip met karnemelk – Bereiding deel 2
In deel 2 ga je aan de slag met de friteuse, bereid je de frieten en de kip voor op een krokant, gekruid eindresultaat en dien je het gerecht op.
5. Worst met puree – Bereiding deel 1
Maak kennis met de ingrediënten, om vervolgens de worsten te grillen en te kruiden. Leer de techniek om een romige, zachte puree te maken.
6. Worst met puree – Bereiding deel 2
Maak een ingekookte bouillon met prei en frituur de uienringen, zodat je alle elementen vervolgens kan samenbrengen op het bord. Combineer je ingrediënten voor een professionele kijk op een alledaagse klassieker.