1. Inleiding
Ze zeggen dat we met onze ogen eten. Leer dus hoe je je vaardigheden op het gebied van dresseren kunt verbeteren met chef-kok Coetzee van Urbanologi in Johannesburg. Ontdek hoe belangrijk borden dresseren binnen de kookkunst is en creëer het perfecte canvas voor je gerecht. Leer de technieken, hulpmiddelen en trends met tips, voorbeelden en seizoensrecepten.
2. Overwegingen bij het dresseren van borden
Chef-kok Coetzee deelt de esthetische invloeden van het dresseren, van een praktische en snelle manier om een gedresseerd bord na te maken tot stijl, identiteit en seizoensingrediënten.
3. Componenten van zoete aardappel
Met behulp van een zoete aardappel bespreekt chef-kok Coetzee de componenten waaruit een goed gerecht hoort te bestaan. Leer de esthetische elementen en het recept voor het zoete aardappelgerecht van Urbanologi, van temperatuur tot textuur.
4. Servies
Leer hoe je aan de hand van de vorm van servies bepaalt hoe je een bord opmaakt. Ontdek professionele tips over het gebruik van een rastersysteem om dode plekken te voorkomen en de esthetische flow te verbeteren.
5. Goed versus slecht
Aan de hand van een seizoenssalade laat chef-kok Coetzee zien hoe je wel of niet borden moet opmaken met twee verschillende resultaten. Volg tips over kleur, structuur en het creëren van lagen om een gedresseerd bord snel na te kunnen maken, met perfecte resultaten.
6. Zoete aardappel (rond bord)
Volg stap voor stap het proces waarmee je een gerecht van zoete aardappel, geitenmelk en rooibosmousse serveert met een rond gerecht als canvas.
7. Bloemkool (rechthoekig bord)
Chef-kok Coetzee laat zien hoe hij een bloemkoolsalade serveert op een rechthoekig bord in monochrome tinten. Experimenteer met het visualiseren van je gerecht voordat je spannende borden samenstelt.