Menu
Punten

Login en gebruik meteen onze food cost calculator

Bereken makkelijk je foodcost
Sla de berekeningen van je recepten op en gebruik ze onderweg Bereken de kosten van dit recept

Ingrediënten

+

Bereiding


Gezonde voeding voor ouderen? Daar hoort vette vis bij, zoals zalm en forel. Voor je eindejaarsmenu presenteren we de vis heel feestelijk: een mousse van forel in een jasje van gerookte zalm, geserveerd in blokjes. Een plezier én en gemak om te eten, ook voor wie slikproblemen heeft.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Bekleed een gastronormplaat van 3 cm hoog met plasticfolie.
    • Leg op de helft van de plaat gerookte zalm de bodem.
    • Stoom de knolselder tot die beetgaar is.
    • Klop de Solo half op en houd opzij.
    • Verwarm de Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon met de Knorr Professional Specerijenpuree Pepermix en 100 g van de Knorr Textuur Gelei.
    • Cutter de forel heel fijn, voeg de Visbouillon toe en laat afkoelen.
    • Spatel de half opgeklopte Solo en de knolselder zachtjes onder de forel.
    • Verdeel de forelmousse op de gerookte zalm op de gastronormplaat en beleg met de rest van de gerookte zalm.
    • Warm het appelsap met de Hellmann’s Citrus Vinaigrette een beetje op en voeg 50 g van de Knorr Textuur Gelei toe. Bedek daarmee de gerookte zalm.
    • Laat het geheel tenminste 6 uur opstijven.
    • Snijd de zalmtompouce met een scherp mes in mooie blokjes.
    • Serveer met wat geraspte groene appel en de citrusvinaigrette.
    TIP: Serveer deze romige forelmousse met een gekookt of gepocheerd eitje.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu