Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding


Gezonde voeding voor ouderen? Daar hoort vette vis bij, zoals zalm en forel. Voor je eindejaarsmenu presenteren we de vis heel feestelijk: een mousse van forel in een jasje van gerookte zalm, geserveerd in blokjes. Een plezier én en gemak om te eten, ook voor wie slikproblemen heeft.

...

Bereiding

  1. Bereiding

    • Bekleed een gastronormplaat van 3 cm hoog met plasticfolie.
    • Leg op de helft van de plaat gerookte zalm de bodem.
    • Stoom de knolselder tot die beetgaar is.
    • Klop de room half op en houd opzij.
    • Verwarm de Knorr Professional Geconcentreerde Visbouillon met de Knorr Professional Specerijenpuree Pepermix en 100 g van de Knorr Textuur Gelei.
    • Cutter de forel heel fijn, voeg de Visbouillon toe en laat afkoelen.
    • Spatel de half opgeklopte Solo en de knolselder zachtjes onder de forel.
    • Verdeel de forelmousse op de gerookte zalm op de gastronormplaat en beleg met de rest van de gerookte zalm.
    • Warm het appelsap met de Hellmann’s Citrus Vinaigrette een beetje op en voeg 50 g van de Knorr Textuur Gelei toe. Bedek daarmee de gerookte zalm.
    • Laat het geheel tenminste 6 uur opstijven.
    • Snijd de zalmtompouce met een scherp mes in mooie blokjes.
    • Serveer met wat geraspte groene appel en de citrusvinaigrette.
    TIP: Serveer deze romige forelmousse met een gekookt of gepocheerd eitje.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu