De restaurantscene in België en Luxemburg ontwikkelt zich razendsnel. Bijzondere concepten, internationale cuisine of juist de herontdekking van klassiekers wisselen elkaar af in het aanbod. Welke bedrijven verdienen onze aandacht?
Le Cor de Chasse, Wéris
.Als lid van Jeune Restaurateurs d’Europe is Mario Elias al geen onbekende naam meer. In Le Cor de Chasse kookt deze rijzende ster een prachtig samenspel van lokale invloeden met inspiratie uit het zuiden en oosten. De keuken van Elias is gekend om zijn bijzondere wildcombinaties. Zoals spek en ham van everzwijn met witte bonen en ganzenlever of hart van duif met verschillende bereidingen van biet. Zijn keuken is complex, maar respecteert altijd de ingrediënten. Complexiteit staat immer in dienst van de smaak. Dat maakt een avond hier echt tot een ervaring. || www.lecordechasse.be
La Buvette, Brussel
La Buvette is een perfect voorbeeld van de moderne bistronomie. Fantastisch eten in ontspannen, stoere en prachtige zaak. Het restaurant zit in een pand dat vroeger een slagerij was. Daar getuigen enkele vleeshaken nog van. Ook de witte tegels zijn een verwijzing naar dit verleden. Tijdig reserveren is een aanrader.|| www.la-buvette.be
La Brasserie de l’Héliport, Colonster
Onder de rook van Luik biedt chefkok Frédéric Salpetier een kaart die tegelijk verleidelijk en eenvoudig is. Pluspunt is het grote terras, midden in de bossen. In het seizoen ontkomt de chef er uiteraard niet aan met het mooiste wild te werken in zo’n omgeving. || www.heliportbrasserie.be
Dim, Antwerpen
Chefkok en culinair supertalent Dimitri Proost deed ervaring op in Japan en bij het gerenommeerde Yamazato in Amsterdam. Hij beheerst de precisie en aandacht voor detail van de Japanse keuken. Dim serveert de pure en kenmerkende Japanse productkeuken met een Westerse knipoog. En met slechts twee pitten en minimale bezetting heeft deze chef de nieuwe realiteit in de keuken omarmt. || www.dimdining.be
Clairefontaine, Luxemburg
Uitbaters Arnaud and Edwige Magnier hebben van Clairefontaine een begrip weten te maken in Luxemburg. De Franse gastronomische traditie krijgt hier een invulling met specialiteiten uit verschillende streken. Duif uit het Franse departement Vosges en eendenfilet zijn twee wildsoorten die hier regelmatig op het menu verschijnen. Klassiek met een moderne twist van het hoogste niveau. || www.restaurantclairefontaine.lu
La Table de Maxime, Our
Chef Maxime Collard is geboren en getogen in de Ardennen en weet dus als geen ander wat de omgeving te bieden heeft. La Table de Maxime is gevestigd in een gerenoveerd boerderijtje. Door combinatie met het moderne design van de inrichting ontstaat er een bijzondere sfeer. Op het terras bevinden gasten zich midden in de natuur van de Ardennen. Collard kookt hier klassiekers met een moderne twist, waardoor de omgeving en de keuken naadloos op elkaar aansluiten. || www.maximecollard.be