Rijst
“Voor sushi verwerk ik onder de rijst zelfgemaakte sushi azijn of een mengsel van limoen, ahornsiroop en zeezout omdat standaard sushi azijn vol witte suikers zit.”
Gierst
“Gierst verwerk ik bijvoorbeeld ook in een hartige soep zoals de kruidige Marokkaanse harirasoep wat een lang en verzadigd gevoel geeft.”
Boekweit
“Je kan boekweit met andere bloem zoals tapioca of rijstbloem mengen zodat de dominante nootsmaak verdwijnt."
Teff
“Teff kan je met ongezoete amandelmelk, dadels, water, kaneel en pecannoten tot een bijzonder voedzame ontbijtpap mengen die je uren van energie voorziet.”
Quinoa
“Quinoa kan je tot burgers verwerken met geraspte courgette en haloumikaas, chili en verse groene kruiden waarbij één eiwit ervoor zorgt dat alles mooi samenhangt.”
Maïs
“Met maïsbloem kan je zacht en licht maisbrood maken waaraan je bijvoorbeeld rozijnen, noten, olijven en verse kruiden voor extra smaak en beet kan toevoegen.”
Amarant
“Granola gemaakt met gepofte amarant is overheerlijk. Die wordt na zo’n 20 minuten in de oven lekker krokant en kan je nadien in de pan laten ‘poffen’.”