Sommige chefs zien allergenen als een beperking van hun vrijheid en creativiteit. Maar smaakvol koken zonder gluten kun je ook aanpakken als een culinaire uitdaging. Met deze simpele veranderingen of vervangers kun je smaakvolle gerechten bereiden die voor de gast met een glutenvrij dieet geschikt zijn.
-
Ingrediënt Glutenvrije vervanger
Pasta Groenteslierten, rijst, polenta
Lasagnebladen
Aubergine- of courgettebladeren
Tarwemeel Glutenvrij meel zoals kokosmeel, amandelmeel, rijstemeel en kikkererwtenmeel Pizzabodem Glutenvrije maistortilla Verdikkingsmiddel Kikkererwtenbloem, maiszetmeel of yoghurt Couscous Quinoa, polenta, geraspte en gestoomde bloemkool
Broodkruimels Polentakruimels of gemalen lijnzaad
Soja saus
Tamari saus
Sandwich Glutenvrije maistortilla
Crackers Rijstwafels of bruine rijsttortilla’s uit de oven
Wraps Slabladeren Croutons Noten, pijnboompitten