Menu
Punten

Een mooie presentatie is onderdeel van de beleving van de gasten. Maar natuurlijk blijft smaak altijd op de eerste plaats staan.

Sauzen

Sauzen lenen zich er goed voor de presentatie te ondersteunen. Welke trucs kunt u toepassen?

  • Creëer accenten in de vorm van stippen op de rand van het bord of als een figuurtjes aan één kant van het bord.
  • Giet bij het toevoegen van saus voorzichtig kleine scheutjes of druppels  saus op het bord, hetzij op het gerecht, hetzij eronder.
Saus

Garnituren

De garnituren dienen om het hoofdingrediënt te versterken in smaak én in presentatie. Hoe gaat u te werk?

  • Stapel de garnituur niet op één hoek van het bord op.
  • Creëer een flits van kleur en vormen door de garnituur rond het hoofdgerecht te schikken.
  • Garnituren dienen altijd eetbaar te zijn dus vermijd peterseliebloemen, citroenkrullen, kaneelstokjes of rauwe kruiden. De smaak van garnituren moet natuurlijk altijd iets toevoegen aan het gerecht. De functie gaat altijd boven de vorm op het bord.
  • Het garneren dient uiteraard snel te gebeuren zodat het eten nog goed warm geserveerd wordt.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu