Menu
Punten

Ingrediënten

+

Bereiding

  • vongole 3.33 kg
  • verse kokkels 1.0 kg
  • mosselen 1.0 kg
  • prei 2.35 st
  • uipoeder 2.0 st
  • Wortels 2.0 st
  • knolselder 1.0 st
  • witte wijn 1.0 l
  • knoflook 1.0 st
  • bladpeterselie 1.0 bs
  • olie 10.0 ml

Afwerking


...

Bereiding

  1. Bereiding

    Spoel de schelpdieren een uur in stromend koud water. Snijd de wortelen, prei, ajuin en een halve knolselder in grove brunoise. Was ze en fruit met olie aan in een ruime kookpan, samen met de halve bol knoflook en peterselie. Voeg de schelpdieren toe. Blus af met witte wijn. Kook tot de schelpen open zijn. Giet af, vang het kookvocht op, zeef en kook in tot de helft. Haal de schelpdieren uit de schelpen.
  2. Afwerking

    Kook het kookvocht op met room en melk. Bind af met maizena. Breng eventueel op smaak met zeezout en peper.
  3. Serveertip

    Maak een schelpdierenvinaigrette. Meng een halve deciliter schelpdierenkookvocht en een halve deciliter witte balsamicoazijn in de blender. Voeg langzaam draaiend drie deciliter zonnebloemolie toe. Breng eventueel op smaak met zeezout en peper
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu