Menu
Punten

04:27

1. Witte saus (béchamel)

Als je deze milde, bijna neutrale saus kunt maken, heb je een basis voor veel sauzen, van mosterdsaus tot een extravagante kardinaalsaus voor kreeft. In deze video leer je hoe je deze saus maakt.

02:00

2. Mornay

Chef-kok Vusi laat zien dat je deze smakelijke saus kunt maken door gewoon kaas aan een béchamel toe te voegen. Ideaal voor ovengerechten als lasagne of moussaka.

04:32

3. Velouté

Dit is een andere basissaus die kan worden getransformeerd in een Normandische saus, champignonsaus en vele andere sauzen, maar ook als fluweelzachte begeleiding van vlees of vis. Je kan hem maken met kip, kalfsvlees of, zoals in deze video, met visbouillon.

04:02

4. Rode wijnsaus

Vaak geserveerd met biefstuk of gegrild vlees en een stijlvolle keuze voor veel gasten van jouw restaurant. Leer hoe je een rijke, levendige reductie maakt. 

02:30

5. Currysaus

Volg het recept van chef-kok Vusi om deze zoete en kruidige saus te maken. Zeer geliefd bij de Britten en Ieren, die de saus over dikke frieten doen, maar ook lekker bij groenten en vlees.

03:26

6. Tomatensaus

Iedere professionele kok beschikt over een beproefd recept voor een pittige tomatensaus bij pastagerechten, zeevruchten, vlees, gevogelte en groenten. En deze is moeilijk te evenaren.

01:59

7. Pesto

Een ongekookte saus die meestal op pasta wordt gegeten. Ontdek hoe je deze saus in jouw keuken kunt maken met een combinatie van basilicum, pijnboompitten, olijfolie en knoflook.

03:05

8. Salsa

Salsa wordt eerder gebruikt als kruiden- of dipsaus dan als echte saus. Wereldwijd zijn er veel variaties te vinden. Bekijk deze video voor een eenvoudige vruchtensalsa of klassieke tomatensalsa, die heerlijk zijn in buffetten en salades.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu