Menu
Punten

Ingrediënten

+

Tajine


...

Bereiding

  1. Tajine

    De avond ervoor de pruimen in het water laten weken.

    Een deel van de Olie opwarmen en het vlees erin fruiten. Zout, peper, de fijngehakte uien, de Knoflook en de gehakte gember toevoegen.

    De Lamsfond bereiden en bij het vlees gieten. Afdekken en gedurende anderhalf tot 2 uur zachtjes laten gaar worden (de tajine mag in de oven worden klaargemaakt). Als het vlees gaar is, de stukken eruit halen.

    In het braadvocht de pruimen stoven en de honing en de kaneel toevoegen. Een beetje laten inkoken. De amandelen in een beetje olie of onder de salamander laten kleuren. Het vlees weer bij de tajine doen. Kruiden en alles opwarmen. Bestrooien met amandelen.

    Serveren met grofgesneden hardgekookte eieren en Marokkaans brood.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu