Menu
Punten

Ingrediënten

+

Maïskip

  • maiskipfilet met vel 10.0 st
  • peper en zout
  • geklaarde boter 30.0 ml

Witlof

  • Witlof 10.0 st
  • sinaasappelsap 0.5 dl
  • boter 40.0 g

Aardappel

Mosterdsaus

Opmaak

  • mosterdzaadjes 80.0 g
  • roodlof 2.0 st
  • waterkers
  • zorri cress 0.5 bakje

Kip met witlof en aardappeltjes, maar dan in een feestelijke jas. Laat de aardappelschijfjes traag garen in de oven met knoflookolie. Bak de kippenborst in geklaarde boter. En serveer met een mosterdsausje. 

...

Bereiding

  1. Maïskip

    • Maak de kipfilets schoon en kruid ze met zout en peper.
    • Trek ze los van elkaar vacuüm met wat olijfolie.
    • Gaar ze gedurende 40 minuten op 68ºC in de combi steamer.
    • Haal de kippenborsten uit het vacuüm en bak ze om en om in de geklaarde boter.
  2. Witlof

    • Maak de witlof schoon en doe ze in een passende vacuümzak.
    • Voeg de boter, sinaasappelsap en zout en peper toe en trek het geheel vacuüm.
    • Kook de witlof op 92˚C ca. 30 minuten in de combi steamer.
    • Haal de witlof uit het vacuüm halveer ze en bak aan beide kanten in wat geklaarde boter.
  3. Aardappel

    • Schil de aardappels en snijd ze op de mandoline in plakjes.
    • Zet ze tegen elkaar aan in een passend bakblik, ingesmeerd met de knoflook.
    • Kruid ze met zout en peper en zet ze onder met de warme geklaarde boter.
    • Gaar ze in de oven op ca 175˚C gedurende ca. 18 minuten.
  4. Mosterdsaus

    • Breng alle ingrediënten met uitzondering van de witte basissaus poeder aan de kook.
    • Voeg al roerend de witte basissaus poeder toe en kook de nog een paar minuten door.
  5. Opmaak

    • Snijd de maïskip en verdeel ze samen met de witlof en de aardappels over de borden.
    • Schep het mosterdzaad erbij en garneer met wat gesneden roodlof en de kruiden.
    • Maak het geheel af met de mosterdsaus en eventueel wat gebakken broodkruim.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu