Menu
Punten

Ingrediënten

+

Romige champignonsoep

Flan van ganzenlever


Ganzenlever en champignons passen bij elkaar zoals een koekje bij de koffie. Dit gerecht is fluweelzacht en romig van smaak - ideaal voor de feestdagen. 

...

Bereiding

  1. Romige champignonsoep

    • Laat de boter smelten en stoof de sjalotten aan.
    • Voeg de Parijse champignons toe en stoof deze  5 minuten aan op een zacht vuurtje onder het deksel.
    • Blus met 5 liter koud water en breng aan de kook. 
    • Voeg al roerend het Knorr Bospaddestoelenbouillon Poeder toe en breng het geheel terug aan de kook tot alles gaar is.
    • Mix het geheel in een keukenmachine of met een gewone mixer.
    • Haal de soep door een fijne zeef. 
  2. Flan van ganzenlever

    • Mix de ganzenlever, Knorr Fonds de Cuisine Gevogeltefond, vloeibare room, eigelen en vierkruidenpoeder samen.
    • Zeef het mengsel door een neteldoek en verdeel het in vormpjes.
    • Film de vormpjes met plastiekfolie en gaar aan 80°C, 100% stoom gedurende 25 minuten.
    • Houd deze even opzij. 
  3. Afwerking

    • Leg de flan in het midden van het bord en schenk de romige champignonsoep er rond. 
    • Snijd de bieslook fijn en hak de hazelnoten in stukjes.
    • Strooi ze over het gerecht. 
    TIP:Mag het nog iets pittiger? Voeg bij de ganzenlever dan een scheutje Calvados en/of Armagnac. 
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu