Menu
Punten

Goede hygiëne en strikte werkprocedures zijn essentieel bij het serveren van glutenvrij brood. Met deze tips kun je glutenvrij brood met een gerust hart aanbieden.

  1. Reinig bestek grondig voor het gebruik, doe dit in de afwasmachine of met afwasmiddel en een schone theedoek.
  2. Scheid keukengereedschap voor glutenvrij brood en glutenhoudend brood.
  3. Reinig alle oppervlakken voordat je glutenvrij brood aansnijdt.
  4. Was je handen voordat je met glutenvrij brood aan de slag gaat.
  5. Gebruik aparte schorten voor het klaarmaken van een glutenvrije sandwich. En reinig schorten en andere kleding regelmatig.
  6. Gebruik aparte messen en snijplanken en reinig deze grondig voor gebruik.
  7. Gebruik een aparte oven voor glutenvrij brood. Is dat niet mogelijk, zorg dan dat glutenvrije brood altijd boven andere glutenhoudende producten geplaatst worden.
  8. Zorg er in een hete luchtoven voor dat er geen glutenhoudende producten tegelijkertijd worden klaargemaakt met glutenvrij brood.
  9. Gebruik een aparte en schone ovenplaat voor glutenvrij brood.
  10. Kleine keuken? Bereid glutenvrije sandwiches eerst en bedek ze volledig alvorens aan glutenhoudende sandwiches te beginnen.
  11. Zorg ervoor dat glutenvrij brood dat niet ter plekke bereid wordt duidelijk gelabeld zijn tot op het punt van verkoop of consumptie.
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu