Goede hygiëne en strikte werkprocedures zijn essentieel bij het serveren van glutenvrij brood. Met deze tips kun je glutenvrij brood met een gerust hart aanbieden.
- Reinig bestek grondig voor het gebruik, doe dit in de afwasmachine of met afwasmiddel en een schone theedoek.
- Scheid keukengereedschap voor glutenvrij brood en glutenhoudend brood.
- Reinig alle oppervlakken voordat je glutenvrij brood aansnijdt.
- Was je handen voordat je met glutenvrij brood aan de slag gaat.
- Gebruik aparte schorten voor het klaarmaken van een glutenvrije sandwich. En reinig schorten en andere kleding regelmatig.
- Gebruik aparte messen en snijplanken en reinig deze grondig voor gebruik.
- Gebruik een aparte oven voor glutenvrij brood. Is dat niet mogelijk, zorg dan dat glutenvrije brood altijd boven andere glutenhoudende producten geplaatst worden.
- Zorg er in een hete luchtoven voor dat er geen glutenhoudende producten tegelijkertijd worden klaargemaakt met glutenvrij brood.
- Gebruik een aparte en schone ovenplaat voor glutenvrij brood.
- Kleine keuken? Bereid glutenvrije sandwiches eerst en bedek ze volledig alvorens aan glutenhoudende sandwiches te beginnen.
- Zorg ervoor dat glutenvrij brood dat niet ter plekke bereid wordt duidelijk gelabeld zijn tot op het punt van verkoop of consumptie.
Ontvang het Hellmann's Sandwich Club-magazine
Haal nog meer uit jouw zaakvoering met de exclusieve tips & tricks over zeer verscheiden topics zoals online reputatie, foodfotografie, takeaway en menumanagement. En vernieuw je klassiekers met de lekkerste sandwichrecepten.